Dinoworkshop

We brengen de wereld van de dinosaurussen, zeemonsters en mammoeten letterlijk tastbaar in de klas, met authentieke indrukwekkende fossielen. 

Nauwkeurig leren observeren, zorgvuldig omgaan met kostbare objecten, werken met coole digitale instrumenten en een portie creativiteit zijn de ingrediënten van deze workshop.

 

De leerlingen graven fossielen op uit het zand: echte tanden van een spinosaurus, fragmenten van echte dino-eieren, indrukwekkende kiezen van een mammoet en nog veel meer. Alles wordt nauwkeurig digitaal gemeten en gewogen.

 

 

Met digitale microscopen speuren ze naar exotische mugjes en mieren in 40 miljoen jaar oude barnsteen. Ze maken ook zelf foto's met deze microscopen.

Dinoschort en handschoenen aan! De leerlingen maken stap voor stap een realistisch 3D-afgietsel van een fossiele tand van een mosasaurus (een prehistorisch zeemonster) en een uitgestorven reuzenhaai.

De klas wordt georganiseerd in 3 werkhoeken waartussen de leerlingen doorschuiven. Iedereen is continu aan de slag. Bij de workshop hoort een gedetailleerd werkboekje dat de leerlingen bij aanvang krijgen.

Verwachtingen naar de leerkracht
De leerkracht is mee aanwezig in de klas. Er is een verdeling in 3 werkhoeken. Er wordt gevraagd dat de leerkracht de werkhoek rond fossielenafgietsels mee begeleidt. 
Voor- of natraject
Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, namelijk een gedetailleerde infobrochure voor de leerkracht en een werkboekje voor de leerlingen. De gedetailleerde macro-opnames die de kinderen met de digitale microscopen maken, worden achteraf naar de leerkracht doorgestuurd om met de klas te bekijken.

Deze activiteit kadert in een bestaande leerlijn, namelijk wetenschappen en techniek, STEM
10 veelgebruikte woorden
Deze woorden worden tijdens de activiteit vaak gebruikt en zijn mogelijk onbekend voor (anderstalige) leerlingen:
- wetenschappen
- techniek
- fossiel
- dinosaurus
- prehistorie
- microscoop
- barnsteen
- gipsafgietsel
- STEM

 

Deze activiteit is geschikt voor leerlingen in het lager onderwijs

Er is een limiet van 24 deelnemers.

 

De richtprijs voor deze activiteit is €11.60 per leerling. (i)

X

Deze prijs is berekend op een fictieve klasgroep van 24 leerlingen, om vergelijking mogelijk te maken.

 

Deze activiteit is uitgerust voor:

  • 5de leerjaar
  • 6de leerjaar
 

     

Deze activiteit wordt georganiseerd door

info@discoverit.be
www.discoverit.be
0478 20 21 57