Ga je neus achterna op Luchtbal

In je eigen buurt kan je veel beleven. Je kan genieten van de natuur in de Oude Landen, ravotten in speelbos Rozemaai, sporten in park Santiagostraat of jouw leerlingen laten kennismaken met verschillende lokale handelaars, de brandweer...
 

Voor een interessante uitstap hoef je niet altijd ver te gaan.
Bekijk daarom hier wat je met je klas op Luchtbal kan doen.
 

Kijk eens rond in jouw buurt

In de buurt van je school is er ongetwijfeld zeer interessant aanbod dat je met je klas kan bezoeken. Het stadsplan kan helpen om te weten te komen wat er in je buurt te beleven valt. Bovendien kan je bekijken waar je leerlingen bij warm weer hun dorst kunnen lessen of gebruik kunnen maken van het toilet.

De volgende suggesties zijn terug te vinden op het stadsplan.

Cultuur
BIB CC Luchtbal (meer info via website Klas Op Stap)
CC Luchtbal
Centraal Museumdepot

Mens & Maatschappij
Brandweerkazerne Post Noord
Dienstencentrum Santiago


Sport & gezondheid
Sporthal Luchtbal
Sportterreinen


Wetenschap, techniek & natuur
Containerpark Luchtbal
Samentuinen op het Tampicoplein of in de Grimsbystraat (meer info via de website van samenlevingsopbouw)
Volkstuinen
Parken
Natuurgebied Oude Landen
Speelbos Rozemaai
Speelterreinen
Natuurlijk speelterrein in de Thomas Greshamstraat


Daarnaast kunnen lokale handelaars of organisaties de moeite waard zijn om met de klas te bezoeken. Misschien staat er een bakker of schoenmaker open voor een klasbezoek of kan je met je klas naar de plaatselijke markt gaan.

Met een handige poster van Klasse kan je de buurt van je school in kaart brengen.
Meer info hierover vind je op de website van Klasse.

Op stap met apps
De 'Antwerp museum App' neemt je klasgroep mee naar interessante en misschien ongeziene plekken in de buurt van je school. Er komen regelmatig nieuwe wandelingen bij. Hou de website dus zeker in de gaten.

De Lomap is een toffe app, waarmee jouw klas de buurt op een interactieve manier in beeld kan brengen. De foto's die je leerlingen nemen, zijn een mooie aanzet om bepaalde thema's (natuur, milieu, gebouwen, beroepen...) te bespreken.

Met OJOO kan je zelf een wandeling, excursie of educatief spel in elkaar steken. Info en voorbeelden vind je op de website van OJOO.
 
Aanbod website 'Klas Op Stap'
Via de zoekfilter op de activiteitenpagina kan je het aanbod van de 'Klas Op Stap'-website per district filteren. Als je filtert op Antwerpen, vind je ook aanbod terug dat doorgaat op Luchtbal.

Daarnaast kan je bekijken welk aanbod kan doorgaan op jouw school.
Materiaal ontlenen of locaties zoeken
Op de ondersteuningspagina vind je meer info over het ontlenen van materiaal en het zoeken naar een geschikte locatie.
Inspireer jezelf of anderen
Ben je onlangs met je klas op stap geweest in jouw buurt? Was deze uitstap voor herhaling vatbaar en wil je die graag delen met andere leerkrachten?

Vertel ons jouw ervaring via klasopstap@stad.antwerpen.be.
Vragen? Neem contact op!
  • Heb je vragen over sportactiviteiten met je klas? Contacteer Magalie Alpaerts (Buurtsport) via magalie.alpaerts@stad.Antwerpen.be of op het nummer 0471 48 57 12.
  • Heb je vragen over het vrijetijdsaanbod (Buurtsport) op Luchtbal of merk je dat bepaalde gezinnen steun nodig hebben in deze zoektocht? Contacteer Sofie Merckelbagh via sofie.merckelbagh@stad.Antwerpen.be of op het nummer 0470 20 65 27.
  • Heb je vragen over het cultureel aanbod op Luchtbal? Contacteer Karen Thaens via karen.thaens@stad.Antwerpen.be of op het nummer 03 543 90 35.
  • Heb je nog andere vragen? Contacteer dan de wijkverantwoordelijke onderwijs van Luchtbal Mathieu Van de Wildebergh via mathieu.vandewildebergh@stad.antwerpen.be of op het nummer 03 338 62 82.

Locatie

 

Deze activiteit is geschikt voor leerlingen in het kleuteronderwijs lager onderwijs secundair onderwijs

 

   

Deze activiteit wordt georganiseerd door

Klas Op Stap
03 338 33 40
klasopstap@stad.antwerpen.be
www.klasopstap.be