Getuigenbank

Nodig een spreker uit in je klas en kom meer te weten over historische en actuele (vredes)thema’s.

‘Getuigenbank’ is een online databank van boeiende experts en getuigen geselecteerd door het Vredescentrum. Het is een uitstekend hulpmiddel bij het opzetten van lezingen, workshops, projecten en debatten over historische en actuele (vredes)thema’s. In de Getuigenbank vind je steeds de spreker die je voor jouw klas of groep zoekt.

Via de website getuigenbank.be kan je het volledige overzicht van thema’s en sprekers raadplegen. Met een enkele klik kan je kiezen uit onze selectie (ervarings)deskundigen en experts. Het Vredescentrum verzorgt de eerste contacten en coördineert de verdere afspraken.

Momenteel bevat Getuigenbank meer dan 100 uitstekende sprekers over een ruim gamma aan vredesgerelateerde onderwerpen waaronder de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, actuele conflicten, mensenrechten, diversiteit, levensbeschouwingen ...

Ook wanneer je op zoek bent naar een spreker voor een vredesthema dat nog niet is opgenomen, gaan de medewerkers van het Vredescentrum graag op zoek naar een geschikte spreker voor jouw vraag.

Praktisch
De vergoeding van de getuigenis of lezing varieert van spreker tot spreker. In samenspraak wordt steeds gezocht naar een correcte vergoeding.
Getuigenbank kan gedurende het hele schooljaar worden ingeroepen in de zoektocht naar een geschikte spreker voor een schoolproject, themadag of specifieke vakles.

Wil je meer info?
Neem dan contact op met het Vredescentrum 03 292 36 51 of info@vredescentrum.be

Deze activiteit is geschikt voor leerlingen in het secundair onderwijs

 

Deze activiteit duurt:

  • 1 uur
 

Deze activiteit is uitgerust voor:

  • 3de jaar secundair
  • 4de jaar secundair
  • 5de jaar secundair
  • 6de jaar secundair
  • 7de jaar secundair
 

Korting vervoer:

  • cultuurschakel
 

     

Deze activiteit wordt georganiseerd door

Vredescentrum
03 292 36 51
info@vredescentrum.be
www.vredescentrum.be