Het Schoolbeest

Honden(weetjes) in de klas

Het Schoolbeest komt naar Antwerpse kleuter- en basisscholen om leerlingen via een interactieve workshop hondenweetjes bij te brengen. Uitgezochte en opgeleide honden worden ingezet om kinderen op een veilige manier te leren omgaan met honden thuis, bij vriendjes en op straat. Wij hopen in de toekomst ook met jullie school kennis te maken!

Onze basisworkshop, De hond als veilige vriend voor ieder kind, heeft vooral als doel om kinderen op een positieve manier te laten kennismaken met honden.
In onze lessen komt het gedrag van de hond aan bod, zijn behoeftes, wat hij wel en niet leuk vindt, maar vooral de taal die de hond spreekt. Hoe kan je zien aan een hond of hij boos is? Wat bedoelt een hond als hij blaft? Hoe vraag ik aan een hond of ik hem mag aaien? Daarnaast focussen we in de workshop op concrete handvatten. Wat moeten we doen als we een vreemde hond tegenkomen? Hoe kan je op een gepaste manier een blije hond aaien? Dit en nog veel meer leren we in onze workshop 'De hond als veilige vriend voor ieder kind'.

 

Praktisch
De duur van de workshop is leeftijdafhankelijk (+/-1u30minuten)
In de kleuterklas is het maximum aantal leerlingen 10 en kost de workshop € 25.
In de lagere school is het maximum aantal leerlingen 15 en kost de workshop € 35.

Benodigde documenten

Afspraken tussen school en Het Stadsbeest

De leerlingen stappen rustig het lokaal in, zonder te roepen of te rennen. Ze negeren de hond: niet staren, niet aaien en er niet tegen praten De leerkracht ondersteunt de bangere kinderen en neemt actief deel aan de sessie.

Bekijk

Infofiche voor de leerkracht

Er bestaat een aansluitende workshop die verder bouwt op de opgedane ervaring van deze activiteit, namelijk de themalessen van Het Schoolbeest. Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, dat wordt opgestuurd na het kennismakingsgesprek. Onze activiteit kadert in een bestaande leerlijn, namelijk alle eindtermen die worden opgelijst in de infofiche voor de leerkracht, die je kunt downloaden op deze pagina

Bekijk

Persartikel Het Schoolbeest

Bekijk

Deze activiteit is geschikt voor leerlingen in het kleuteronderwijs lager onderwijs

Er is een limiet van 15 deelnemers.

 

Deze activiteit duurt:

  • 90 minuten
 

De richtprijs voor deze activiteit is €2.50 per leerling. (i)

X

Deze prijs is berekend op een fictieve klasgroep van 24 leerlingen, om vergelijking mogelijk te maken.

 

Toegankelijkheid:

  • extra ondersteuning voor taal
  • rolstoeltoegankelijk
 

     

Deze activiteit wordt georganiseerd door

Het Stadsbeest
03 272 52 59
info@stadsbeest.be
www.stadsbeest.be/diensten/schoolbeest