Olympic Moves

Van sportinitiaties over kwalificatiewedstrijden naar een finale met olympische waarden

 

Twaalf- tot veertienjarigen meenemen in een boeiend en uitstekend omkaderd sportprogramma zodat ze ervaren dat sporten leuk en leerrijk is. Daar zorgt Olympic Moves voor, met jezelf in een sleutelrol. De eerste stap zijn sportinitiaties op school in atletiek, softbal of voetbal onder leiding van ervaren sportmonitoren. Dan volgen heuse regionale kwalificatiewedstrijden die bij succes uitmonden in deelname aan de nationale finale in het Koning Boudewijnstadion.

Olympic Moves: dat is sportplezier en animo voor je leerlingen uit de eerste graad tijdens het hele schooljaar, gekoppeld aan de inspiratiekracht van de olympische waarden.

Inhoud
 • Initiatie: op een laagdrempelige en ludieke manier kennis maken met een nieuwe sport (softbal, atletiek of voetbal).
 • Kwalificatiewedstrijd: scholen kunnen zich plaatsen voor de finale dankzij het winnen van de competities of via de fair play award.
 • Finale:
  Het geplaatste team gaat de competitie aan om te strijden voor het nationale goud. Alle jaargenoten genieten van een olympische sportdag met sportitinitiaties en animaties.
Maximum aantal deelnemers
 • Initiaties: max. 75 leerlingen per halve dag initiatie.
 • Kwalificatiewedstrijden: max 2 teams per school (softbal en voetbal: 8 à 12 leerlingen, atletiek: 6 à 8 leerlingen). Onbeperkt aantal supporters welkom.
 • Finale: alle jaargenoten van het geplaatste team zijn welkom.
Duur en planning
 • Initiaties: max 2 halve dagen tussen december 2017 en mei 2018.
  Elk initiatieprogramma bestaat uit 3 opeenvolgende trainingssessies van 45 minuten, voor 3 verschillende klassen van telkens maximaal 25 leerlingen. In totaal kunnen dus tot 75 leerlingen deelnemen (25 leerlingen per sessie) aan één initiatieprogramma. Elke school kan – afhankelijk van het aantal ingeschreven teams voor de kwalificatiewedstrijden – maximaal 2 sportinitiaties volgen. Per school kunnen dus maximaal 150 leerlingen van de eerste graad een initiatie in een bepaalde sport (voetbal, softbal of atletiek) krijgen. Meer info via de website
 • Kwalificatiewedstrijd: 1 woensdagnamiddag op 7 maart 2018.
  Kwalificatiewedstrijden die bepalen welke teams straks een ticket veroveren voor de finale in het Koning Boudewijnstadion. Met de fair play award kunnen scholen zich ook plaatsen voor de finale. Max. 2 ploegen per school in één van de 3 sporten: voetbal, atletiek en softbal. Meer info over de sportreglementen en veelgestelde vragen.
 • Finale: 1 volledige dag in mei 2018  (dinsdag 15 mei 2018 voor de eerstejaars en een donderdag 17 mei 2018 voor de tweedejaars).
  Een finaledag in het Koning Boudewijnstadion als apotheose van het programma. De geplaatste teams nemen deel aan de nationale finale in hun sport en kunnen al hun jaargenoten meebrengen en laten genieten van een olympische sportdag met tal van sportinitiaties en animaties. 
Locaties
 • Initiaties: deze vinden op school plaats. De school zorgt voor een sporthal. De Olympic Moves lesgever brengt het nodige materiaal mee.
 • Kwalificatiewedstrijden: Sporta centrum, Geneinde 2, 2260 Tongerlo
 • Finale: Koning Boudewijnstadion, Marathonlaan 135, 1020 Brussel
Huisreglement
Het algemeen teglement vind je via de website van Olympic Moves
Voor- of natraject
 • Er bestaat een filmpje dat de leerkracht in de klas kan laten zien ter voorbereiding.
 • Er bestaat een educatief pakket met sportmanuals en extra informatie.
Inshrijven
Inschrijven kan van 23/08/2017 tot 22/12/2017 via het inschrijfformulier

Beschikbaarheid

De initiaties vinden plaats tussen 1 december 2017 en 31 mei 2018 (vrij te kiezen door de school). De kwalificatiewedstrijden vinden plaats op woensdagnamiddag 7 maart 2017 in het Sporta centrum te Tongerlo. De finale vindt plaats op dinsdag 15 mei 2018 voor de eerstejaars en op donderdag 17 mei 2018 voor de tweedejaars leerlingen in het Koning Boudewijnstadion. 

Locatie

 

Deze activiteit is geschikt voor leerlingen in het secundair onderwijs

 

Deze activiteit duurt:

 

Deze activiteit is gratis.

X

Deze prijs is berekend op een fictieve klasgroep van 24 leerlingen, om vergelijking mogelijk te maken.

 

Deze activiteit is uitgerust voor:

 • 1ste jaar secundair
 • 2de jaar secundair
 

     

Deze activiteit wordt georganiseerd door

Olympic Moves
0499 60 35 00
www.olympicmoves.be