Twinkel twinkel kleine ster

Kleuters maken spelenderwijs kennis met de wonderen van de natuur en techniek. 
 

Tijdens deze workshop zetten kleuters hun eerste stappen in de wereld van elektriciteit. Ze maken kennis met LED-lampen en zonnecellen en dit alles op een veilige manier (laagspanning). 

Inhoud workshop

  • Een hemel vol sterren

De kleuters ontdekken al liggend de mooie sterrenhemel. Aan de hand van een sterrenprojector projecteren we de sterrenhemel op het plafond en laten hen ontdekken dat de hemel vol sterren en kometen zit.

Wat is een ster? Wat is een komeet? Spelenderwijs ontdekken ze wat die lichtjes zijn die ze ’s nachts aan de hemel zien.

  • Sterren maken

Onze kleuters worden echte sterrenmakers! Door kunst en techniek te combineren, gaan onze kleuters hun eigen lichtgevende ster maken. Met een groot stuk karton, (fluorescente) verf, LED-lampen en zonnecellen maken we zelf onze eigen ster!

 
Materiaal
Sapikids brengt al het nodige materiaal mee. Het bord met de ster (zonder de lampen en zonnecel) blijft als aandenken in de klas (de foto’s van de kleuters kunnen hieraan achteraf bevestigd worden). 
Veelgebruikte (nieuwe) woorden
LED, ster, zonnepaneel
Groepsgrootte
De kleuters werken allemaal samen in groep (max. 16 kleuters). Bij grotere klassen is het beter om de groep op te splitsen in kleinere groepen van max. 16 kleuters. Op deze manier krijgen de kleuters een persoonlijkere begeleiding en kunnen ze naar hartenlust experimenteren.

Deze activiteit is geschikt voor leerlingen in het kleuteronderwijs

Er is een limiet van 16 deelnemers.

 

Deze activiteit duurt:

  • 1 uur
 

De richtprijs voor deze activiteit is €5.60 per leerling. (i)

X

Deze prijs is berekend op een fictieve klasgroep van 24 leerlingen, om vergelijking mogelijk te maken.

 

Deze activiteit is uitgerust voor:

  • 2de kleuterklas
  • 3de kleuterklas
 

     

Deze activiteit wordt georganiseerd door

SapiKids
0484 63 73 41
info@sapikids.be
www.sapikids.be