Een boeiende interactieve tour met veel kijk- en doe-opdrachten bij dit universele thema.
Schrijf nu inGeorganiseerd door
Duurtijd
Locatie
Geschikt voor
Beschikbaarheid
Prijs
Vandaag woont wereldwijd meer dan de helft van de bevolking in steden. Zo telt Antwerpen meer dan 500 000 inwoners. Dat zijn een half miljoen monden die dagelijks gevoed moeten worden. Hoe slagen we daar vandaag in, wat zullen we in de toekomst doen en is dat dan zo anders dan enkele eeuwen geleden?
De toevoer van producten van het platteland - dichtbij of van overzee - naar de stad; de levendige verkoop van inheemse en uitheemse producten op markten en in winkels; het tafelen in de stad, van chique hotels tot de snackbars van nu; en de weg van voedsel – vaak in de vorm van menselijk afval - van de stad weer naar het land.
Uiteraard houdt de gids rekening met het taalniveau van de leerlingen. De gids prikkelt de jongeren om op speelse wijze hun indrukken in eigen woorden te brengen. De rondleiding vindt plaats in de museumzaal op de vijfde verdieping. Later op de dag kun je de andere zalen bezoeken op je eigen tempo.
Een boeiende interactieve tour met veel kijk- en doe-opdrachten bij dit universele thema.